Menu

Ny træner

Velkommen til! 

Som træner i Hvidovre IF bliver man passivt medlem i klubben - ganske gratis, så længe man bidrager til fællesskabet. :-) 

Proceduren for nye trænere er følgende: 

- Trænere skriver sig op via indmeldelsesmodul på hjemmesiden (link i højre side)
HUSK AT SKRIVE HVILKET HOLD/ÅRGANG DU TILHØRER I "Bemærkninger"
- Administrationen godkender indmeldelsen, kobler træner på holdet/årgangen og sørger for at oprette trænere som "klubperson", så vedkommende kan udfylde holdkort, skrive ud via Kampklar, osv. 
- Administrationen sender en kontrakt via kontraktsystemet DocuSign
- Træner/leder udfylder(med CPR-nummer og navn på kontingentfritbarn) og underskriver kontrakten digitalt
- Administrationen anmoder om en børneattest til træner/lederen 
- Træner godkender børneattesten via e-Boks 

Når dette er klaret, er du oprettet korrekt som træner/leder. 

Husk også at tilføj dig selv til Facebook-gruppen "Hvidovre IF Træner" hvor der løbende kommer information mm. fra klubben. 

 

Trænerrolle

Hvad vil det sige at være træner?

En frivillig fodboldtræner i en fodboldklub forventes af have en bred vifte af egenskaber og kompetencer, som vil gøre dem til en uvurderlig ressource for klubben og dens spillere. For det første forventes det, at en frivillig træner har en autentisk passion for fodbold og for at arbejde med unge mennesker. Det er vigtigt, at træneren ser sit arbejde som mere end bare en opgave, men som en mulighed for at bidrage til udviklingen af næste generation af fodboldspillere. 

En god frivillig træner bør også være motiveret og engageret. Det kræver en vis grad af disciplin at træne et hold og sikre, at spillerene når deres fulde potentiale. Træneren bør kunne inspirere og motivere spillerne til at arbejde hårdt og stræbe efter succes, samtidig med at de skaber en positiv og støttende atmosfære på holdet. 

Desuden forventes det, at en frivillig træner har gode kommunikationsevner. Det er vigtige, at træneren er i stand til at formidle klare instruktioner og feedback til spillerne, så de forstår, hvad der forventes af dem, og hvordan de kan forbedre deres færdigheder. Træneren bør også være lydhør over for spillerne og deres behov og være i stand til at opbygge et tillidsfuldt forhold med dem. 

Endelig er det vigtigt, at en frivillig træner har en god forståelse for spillets taktiske aspekter og kan udvikle træningsøvelser og strategier, der vil hjælpe holdet med at præstere på sit bedste niveau. Træneren bør være villig til at investere tid og energi i at fortsætte med at lære og udvikle sig del, så de kan fortsætte med at bringe det bedste ud af deres spillere. 

I sidste ende forventes det, at en frivillig fodboldtræner er dedikeret og engageret i at skabe en positiv og udviklende oplevelse for klubben og dens spillere. Ved at bringe deres passion, motivation og færdigheder til bordet kan en frivillig træner virkelig gøre en forskel og hjælpe med at forme fremtiden for fodbold i klubben. 

Rollerne og hvem der gør hvad kan variere meget for hvert hold. På nogle hold finder holdlederen kampe og stævner, og på andre hold gør årgangstræneren. Disse ting bør man i teamet snakke om og uddelegere. Hvert hold har en holdleder og cheftræner, der har kommunikationen til forældrene, klubben og resten af trænerteamet. 

Klubben tilbyder løbende mulighed for at uddanne dig, og holder årligt selv UEFA C1, C2 og C3 trænerkursus for HIFs fantastiske trænere. Udover uddannelse får du trænertøj og mulighed for deltagelse i træner/frivillig arrangementer. 

 

Spørgsmål? 
Så tøv ikke med at kontakt os på hif@hif.dk eller telefon 3678 1772

Luk