Menu

Thomas Laurenborg året som ”Årets træner” i Københavnsserien, herrer

image
Jacob Kornerup
22. februar 2021 kl. 21:26
... en god anerkendelse og en blåstempling at talentarbejdet i HIF

Til dem der ikke har læst nyheden i Hvidovre Avis eller på ligabold.dk, så modtog klubbens U23 træner Thomas Laurenborg prisen som ”Årets træner” i Københavnsserien, herrer.

Hvert år kårer fodboldsiden ”ligabold.dk” årets træner i de danske serier, og her var HIF’s U23 træner Thomas Laurenborg nomineret, sammen med kollegaerne Mads Hadberg fra BK Skjold og Ole Pedersen fra Boldklubben 1903.

Læs hele nomineringen nedenfor

 

Hvad skal der egentlig til for at blive nomineret og i sidste ende valgt til årets træner? Er det fordi man er “en super dygtig træner”? Er det fordi man har “opnået gode resultater”? Er det fordi man er “en alle kan lide”? eller det noget helt andet?

Det er nok svært at leve lige godt op til alle kriterier på en gang, ikke mindst når man står i spidsen for et meget ungt og ambitiøst hold, hvor der skal findes den rette balance mellem udvikling og resultater. Nomineringen af træner Thomas Laurenborg sker fordi han i høj grad har demonstreret at kunne mestre denne balance samtidig med at han også har udviklet sig selv. 

En dygtig træner med fokus på udvikling. Thomas Laurenborg er en meget dygtig - og veluddannet - træner der formår at omsætte teori til praksis. Dette er en særlig nødvendighed, når man skal stå i spidsen for Hvidovre IFs Københavnerserie hold - også kaldet U23 holdet. Holdet indgår under Hvidovre IFs talentakademi og har bl.a. til formål at være transitionshold mellem ungdom og klubbens førstehold. 

Thomas Laurenborg har flot evnet at tage imod klubbens mange dygtige og meget ambitiøse spillere og videreudviklet dem som fodboldspillere; individuelt og som hold. Det har være en særligt udfordrende opgave eftersom Thomas Laurenborg har arbejdet med et meget ungt hold - med et aldersgennemsnit på 19-20 år. Thomas Laurenborg har således på relativ kort tid udviklet og tilvænnet spillerne, så de kan begå sig på senior niveau, samtidig med at han har leveret de nødvendige resultater, der alt andet lige også er vigtige på seniorniveau. Endvidere er flere af spillerne udviklet, således at de nu er indlemmet i førsteholdstruppen.  

Respekt og selvindsigt. Thomas er endvidere en meget dedikeret og passioneret træner, der brænder for fodbolden og for at skabe de bedste udviklingsrammer for sit hold. For Thomas er det vigtigt at behandle sine spillere, kollegaer i klubben og trænerkollegaer på de øvrige hold med ydmyghed og respekt. Det ses også blandt hans trænerkollegaer på de andre hold i Københavnsserien, hvor han er højt respekteret for sin faglighed, men ikke mindst for hans ærlighed og fairnæs. 

En anden meget vigtig egenskab ved Thomas Laurenborg er hans selvindsigt og ønsket om også at udvikle sig selv. Som de fleste har Thomas også områder, hvor han har skullet lære. Thomas havde allerede prøvet at være træner for flere seniorhold, senest Skjolds Københavnsseriehold. Men at være cheftræner for Hvidovre IFs U23 hold er noget helt særligt. Her er der meget stor fokus på træneren fra alle sider og der stilles meget store krav fra spillere, fra førsteholdet, fra akademichefen, fra sportschefen og fra ungdomstrænerne… og ikke mindst fra klubbens fans. det er ikke altid nemt at gøre alle tilfredse, men Thomas har flot formået at lære at agere i dette spændingsfelt.

Samlet set fremstår Thomas Laurenborg som en meget dygtig træner, der på kort tid har udviklet spillerne og holdet til næste niveau. Han har således haft stor betydning for at Hvidovre IF nu har et attraktivt U23 hold, der udover fokus på udvikling nu også spiller med i den sjove ende af tabellen i Københavnsserien. Og så er han respekteret og vellidt blandt spillere og kollegaer, internt såvel som eksternt.

Cheftræner Thomas Laurenborg har bl.a. tidligere været træner i Hvidovre IF ungdomselite i perioden 2012 til 2016. I 2016 tog han videre til Danmarksserieholdet i Avedøre IF for at prøver kræfter med trænergerningen på seniorniveau. I 2016 var han et kort smut i Lyngby BK og efterfølgende et år som cheftræner for Skjold BK's Københavnsserie hold, som han mere eller mindre byggede op fra bunden. Thomas Laurenborg vendte tilbage til Hvidovre IF, sommeren 2019 og har således stået i spidsen de seneste halvandet år.

 

Foto: Martin Ladegaard

Foto: Martin Ladegaard

NYHEDER
04. april kl. 13:06 Kunsten i uge 14
Klubben
01. april kl. 15:22 Baneplan fra uge 15
NYHEDER
31. marts kl. 12:34 HIF og FCK-træning til U7-U10
NYHEDER
03. februar kl. 11:28 Kontoret holder lukket