Menu

Seks af Hvidovres IF unge talenter indlemmes i førsteholdstruppen.

image Foto: Martin Ladegaard – Forrest Sebastian Koldin bagerst "Niller" i kamp i Hvidovre.
Jacob Kornerup
25. juli 2019 kl. 04:44

Som beskrevet i Hvidovre Avis den 16. juli 2019, er seks af Hvidovre IF unge talenter indlemmet i førsteholdstruppen. Læs også artiklen her.

...

Som bekendt lykkedes det Hvidovre IF’s førstehold at forblive i 1. division. Som en konsekvens heraf, har klubben (Hvidovre Fodbold A/S - HFAS) arbejdet stenhårdt på at få en ny og slagkraftig trup på plads, så klubben står stærkt rustet til de nye udfordringer.

Udover de nye udefrakommende spillere, har klubben valgt også at indlemme flere af sine egne talenter i førsteholdstruppen. Der er i alt tale om seks spillere fra klubbens U19 divisionshold, som netop er rykket op som seniorer. Der er tale om Victor Emil Boje Henriksen, som også har fået debut på det Færøske U21 landshold og keeper Mads Altschuler. Begge kommer til at træne med førsteholdet på fuld tid. Herudover er Andreas Milner, Danilo Babovic, Mustafa Atici og Mikkel "Niller" Hallberg Nielsen også med i førsteholdstruppen og skal starte med at træne 50/50 på førsteholdet og klubbens U23 hold. Herudover forventes Sebastian Koldin og Jonas Milner Rosfeldt at starte på U23 holdet.

Klubbens talentchef, Christian Grønbæk er glad for udviklingen:

”… Vi har arbejder rigtig hårdt på at optimere rammerne og udvikle de unge spillere i vores talentakademi. Og det er vigtigt, at udviklingen ikke stopper, når spillerne bliver seniorer. Det er et stort spring for de nyoprykkede spillere og det bliver ekstremt hårdt både fysisk og psykisk, men også meget lærerigt. Alt andel lige, så bliver konkurrencen for de unge noget hårdere end tidligere og den skærpes yderligere af, at førsteholdstruppen er en 1. divisions trup. De sidste par år har vi set, at de unge, der rykker op på førsteholdet, i flere tilfælde ender med at gå i stå. Dette skyldes bl.a. at de pludselig bliver markant overmatchet i hver eneste træning. For at sikre, at vi kan dosere træningen og give de bedst mulige udviklingsvilkår for de unge, har vi etableret et U23 hold, som p.t. spiller i Københavnerserien. Jeg ser meget frem til samarbejdet og er sikker på, at vi herigennem kan sikre den bedst mulige udvikling for de unge seniorer".

Også klubbens sportschef, Peter Lassen ser frem til det nye koncept:

”… der er ingen tvivl om, at vi gerne ser flere af vores egne unge spillere kunne begå sig på førsteholdet. Det tænker jeg de fleste klubber gerne vil. Men der er også et dilemma når resultatfodbold møder udviklingsfodbold. Tag f.eks. den netop overståede sæson i 1. division. Vi ville rigtig gerne have brugt vores unge spillere noget mere, men det var svært at bringe dem i spil, da vi kæmpede for overlevelse lige til sidste kamp. Men ingen tvivl om, at vi skal blive bedre til at videreudvikle de unge og der skal handling til og ikke bare snak. Jeg har talt meget med vores talentchef omkring, hvordan vi kunne forbedre os i f.t. de unges udvikling, og jeg ser meget frem til det nye U23 koncept. Det giver mulighed for at vi rent faktisk kan tilpasse træningen og udvikle de unge talenter og ikke bare rykke dem op, fordi det ser godt ud. Og jeg håber, at flere unge som har ambitioner for at spille divisionsfodbold, kunne have lyst til at indgå på vores u23 hold … for det er det kan være den hurtige vej til førsteholdet i Hvidovre".

U23 holdet har første træning 22. juli 2019 kl. 16.30 og har man lyst til at være en del af det spændende projekt, så kontakt cheftræner Thomas Laurenborg (26713353) eller assistent træner Thomas Brundby (60193712).

NYHEDER
04. april kl. 13:06 Kunsten i uge 14
Klubben
01. april kl. 15:22 Baneplan fra uge 15
NYHEDER
31. marts kl. 12:34 HIF og FCK-træning til U7-U10
NYHEDER
03. februar kl. 11:28 Kontoret holder lukket