Menu

Flere af HIF egne talenter indlemmet i førsteholdstruppen

image (C) Martin Ladegaard: På billedet ses Anders Vibe Kjøller, Mathias Johansson, Adil Guendouri og Nicklas Antonsen
Jacob Kornerup, sportslig ansvarlig i HIF
12. juli 2018 kl. 16:44
… endnu flere står på spring!

Som de fleste i forhåbentligt har lagt mærke til, er Hvidovre IF’s førstehold tilbage i 1. division. Som en konsekvens heraf, har klubben (HFAS) arbejdet sten hårdt på at supplere truppen, så vi står stærkt rustet til de nye udfordringer. Vi har således kunnet følge tilgangen af fire spændende spillere på diverse medier.

Hvad man måske ikke ved er, at klubben faktisk også har indlemmet flere af Hvidovres egne talenter i førsteholdstruppen. I alt har der været otte spillere fra klubbens U19 divisionshold, som rykkede op som seniorer her til sommer. Magnus Kock Nielsen rykkede faktisk allerede op i vinters, men fik desværre ødelagt sit forår af skader. Nu er han heldigvis tilbage og træner fuldt med igen. Herudover er Anders Vibe Kjøller, Mathias Johansson, Adil Guendouri og Nicklas Antonsen alle rykket op og de startede træningen med førsteholdet i denne uge. 

Udover de fem, som træner fuldt med førsteholdet, forventes Oliver Larsen at indgå på klubbens KS hold, men træne 50/50 på klubbens KS hold og førsteholdet. Yderligere to har fået tilbuddet, men har takket nej.

”En af de spillere, som jeg særligt vil fremhæve er faktisk Oliver Larsen. Mange unge har ofte ikke tålmodigheden eller lysten til at tage kampen op, hvis de ikke ryger direkte ind på førsteholdet. Det er ofte set, at de så tager videre og forsøger lykken et andet sted. Nogen klarer det, men rigtig mange ender med at blive træningsspillere i en DS eller 2. divisionsklub, og spille kampe noget lavere niveau end KS. Oliver har som de øvrige et stort potentiale, og han har umiddelbart valgt at takke ja til at indgå i KS truppen og træne med førsteholdet to gange om ugen. Jeg synes også, at dette er en super mulighed for en ung spiller, idet han stadig får mulighed for træning på 1. divisionsniveau – det er der altså ikke mange andre unge, som får. Jeg håber han holder ved, for så er jeg overbevist om, at han kommer flyvende ”; udtaler Christian Grønbæk, talentansvarlig i Hvidovre IF og fortsætter; ”Der er ingen tvivl om, at det for alle de nyoprykkede spillere bliver ekstremt hårdt både fysisk og psykisk, men også meget lærerigt. Alt andel lige, så bliver konkurrencen for de unge noget hårde end tidligere og den skærpes yderligere af at førsteholdstruppen nu er en 1. divisions trup. Jeg vurderer, at alle har potentialet og vi har jo gennem tiderne set, at det sagtens kan lade sig gøre, men det kræver ydmyghed, tålmodighed og hårdt arbejde.  Seneste eksempel er Lirim Qamili, som rykkede op sidste år, hvor han i efteråret 2017 trænede med førsteholdet og primært fik spilletid på vores KS hold. Han har særligt siden i vinters været i en rivende udvikling og fik i løbet af foråret 2018 mere og mere spilletid på førsteholdet, ligesom han endte med at få en 1½ årig aftale”.

Evalueringen af de unge spillere har i år været en god og meget grundig proces. Udover den løbende evaluering mellem trænere, A+ træneren og den talentansvarlige, har spillerne i foråret indgået både på klubbens U21 hold – som i år vandt guld i turneringen – og på skift på klubbens KS hold. Flere har også indgået i førsteholdets træning, og Nicklas Antonsen og Philip Gunst (KS spiller) nåede faktisk at få debut på førsteholdet i foråret. Klubben og førsteholdet har således flugt dem alle tæt. Den sidste evaluering blev foretaget af klubbens sportslige udvalg, hvor også førsteholdstræneren Per Frandsen indgår.

I tillæg skal nævnes, at Oliver Skolnik i vinters fik tilbuddet om at indgå fast i førsteholdstruppen, men han valgte i stedet at tage til OB, som havde vist stor interesse for ham. ”Det er naturligvis altid ærgerligt, når vores unge spillere og talenter forlader os. Når det er sagt, så synes jeg også, at vi som B-licensklub skal være utroligt stolte over, at vi kan udvikle spillere, som bliver attraktive for og kan begå sig i A-licens klubberne. Det er et kvalitetsstempel på vores talentudvikling i Hvidovre” fortæller Christian Grønbæk.

NYHEDER
27. juni kl. 15:33 Sommerferie lukket
Klubben
21. juni kl. 20:43 Christoffer Tobias Nielsen er gået bort
Klubben
31. marts kl. 12:34 HIF og FCK-træning til U7-U10
Klubben
03. februar kl. 10:43 Kontorets nye åbningstider