Menu

”En stor oplevelse”

image Mathilde Vangsgaard til DBU talentstævne i pinsen 2016.
Allan Petersen
15. maj 2016 kl. 23:21
Et af HIF’s store pigetalenter et nået langt i DBU-systemet og deltog i pinsen i en DBU-turnering for de dygtigste U14-spillere på Fyn og Sjælland.

I 13-14-årsalderen begynder DBU at samle de dygtigste pigefodboldspillere fra de danske klubber. HIF havde fire piger fra årgang 2002 med på DBU’s talentcenter fra begyndelsen i september sidste år, og Mathilde Vangsgaard er fortsat en af de udvalgte.

I pinsen havde DBU samlet pigerne fra de tre østdanske talentcentre – to fra Sjælland og et fra Fyn – til stævne i Tårup på Fyn, hvor også et udvalgt hold fra den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern deltog. I turneringen deltog Mathilde Vangsgaard for det ene sjællandske talentcenter, og alle hold mødte hinanden en gang. Pigerne har været samlet til træning og turnering hos DBU 13 gange før turneringen på Fyn.

”Det har været en kæmpe oplevelse at være af sted i pinsen, hvor jeg kom til at spille sammen med nogle super dygtige holdkammerater – og mod andre dygtige hold. Det giver virkelig meget til ens udvikling som fodboldspiller, fordi man skal være hundrede procent på hele tiden – ikke bare her i pinsen med til alle de 13 DBU-samlinger, som jeg har været til”, fortæller Mathilde Vangsgaard, der træner op til fire gange om ugen i HIF – blandt andet også sammen med et drengehold.

 

HØJT NIVEAU

Mathilde Vangsgaard har spillet alle sine fodboldår i HIF, men også en anden Hvidovrepige med fortid i HIF Frederikke Valbjørn er så dygtig, at hun fortsat er en af de udvalgte på DBU’s U14-talentcenter. Inden sommerferien får pigerne besked, om de får mulighed for at fortsætte i DBU-regi, når det de tre talentcentre bliver slået sammen til ét for hele Østdanmark, mens Jylland også får ét – og så bliver konkurrencen om pladserne virkelig skærpet.

”Jeg havde selv fornøjelsen af at se tre af kampene på Fyn, og jeg var imponeret over det høje niveau, som pigerne har. Det er bestemt ikke nemt at komme gennem det nåleøje, som Mathilde har passeret hos DBU, og hvor vi også har haft et par andre piger, som er nået et godt stykke. Så jeg glæder mig over, at vi er i stand til at udvikle pigespillere i HIF, som kan nå op på øverste niveau. Vi har heldigvis flere andre store talenter på vej, så jeg tror, at flere vil følge i Mathildes fodspor hos DBU”, siger pigeafdelingsleder i HIF, Allan Petersen.

NYHEDER
27. juni kl. 15:33 Sommerferie lukket
Klubben
21. juni kl. 20:43 Christoffer Tobias Nielsen er gået bort
Klubben
31. marts kl. 12:34 HIF og FCK-træning til U7-U10
Klubben
03. februar kl. 10:43 Kontorets nye åbningstider